Maapähklijäätis, VEGAN, 400g, öko

Vaata, kus seda müüakse!
  • 400g
Mandlipasta, vesi
Maapähklivõid kasutame selles veganjäätises kahel kujul: osa segame jäätise põhja sisse enne jäätise külmutamist; osa lisame käsitsi vahetult enne pakendamist siiruviiirudena. Maapähklivõi saabub meieni Hiinast.
Suhkrul on jäätise sees kaks peamist ülesannet - muuta magustoit magusaks ja tema tekstuur pehmeks ja kreemiseks. Esimese ülesandega saaksid hakkama ka mõned alternatiivsed magusained (steevia, eritrütool), aga suhkruta saaksime toote külmutamisel valge jäätunud tellise. Suhkrut oleks võimalik asendada ka näiteks mee, agaavisiirupi või datlitega ning mõnedes toodetes me seda tulevikus ka katsetame. Meile tarnib mahe peedisuhkrut Nordic Sugar (nordicsugar.com).
Kookosrasv aitab täita sama ülesannet vegan-jäätistes, mida täidab rõõskkoor koorejäätistes - anda jäätise tekstuurile kreemisust ja siidisust. Kookosel on küll oma spetsiifiline maitse, aga targasti doseeritult ei hakka see jäätise põhimaitset segama. Meie kookosrasv on pärit Sri Lankalt või Filipiinidelt.
Dekstroos on selline suhkur, mis külmub aeglasemalt kui tavaline roosuhkur. Nii kasutame me dekstroosi jäätistes, mis sisaldavab palju vett ning mille tekstuur jääks külmumisel muidu liiga jäiseks. Kasutame mahemaisist valmistatud ning Ungaris toodetud desktroosi, mille osakaal meie jäätistes on kuni 4%.
Guarkummi on looduses kasvava guaaraoapõõsa seemnetest tehtud paksendaja. Guarkummi osakaal meie jäätistes on kuni 0,3%. Sünteetilisi lisaained me ei kasuta.
Jaanileivapuujahu on looduses kasvava jaanikaunapuu seemnetest valmistatud pulber, mis toimib emulgaatorina ehk aitab jäätise erinevad koostisosad kokku siduda. Jaanileivapuujahu osakaal meie jäätistes on 0,1-0,3%. Sünteetilisi lisaained me ei kasuta.
Kasutame meresoola.
Toitumisalane teave 100g valmistoote kohtaGDA (2000 kcal)%GDA
Kcal234,05200011,7
Süsivesikud20,592707,6
Suhkrud17,119019,0
Rasvad13,927019,9
Küllastunud rasvad4,132020,6
Valgud6,125012,2
Sool0,3666,1

Oluline info suhkru kohta:
Suhkru osakaal tootes: 17,5%
Lisatud suhkru osakaal: 14,3%

  • Võta jäätis 10 min enne serveerimist külmikust välja, et see mõnusalt pehmeks muutuks. Toodet säilitada temperatuuril m.ü -18°C. Transpordil tagada külmaahela hoidmine temperatuuril m.ü. -18°C

Kõik La Muu jäätised on tehtud mahepõllumajanduslikult kasvatatud toorainest. Nii palju kui võimalik, kasutame kohalike mahetootjate toodangut. See tähendab, et me teame, millisest talust on pärit ja kuidas on toodetud meie jäätises kasutatav lehmapiim, rõõskkoor, munad, marjad ja puuviljad. Samas, kuna Eesti asub seal, kus ta asub, peame päris palju kraami siiski importima. Selle juures on meil kolm peamist ülesannet: 1) tagada, et mahetooraine kvaliteet oleks väga hea; 2) et tootmise ja transpordi ökojalajälg ei oleks ebamõistlikult suur ning 3) et tooraine tootnud farmerid saaksid tehtud töö eest õiglase tasu.