Browniejäätis vahvlikoonuses, 100 g/100 ml, öko

Vaata, kus seda müüakse!
  • 100 g/0.10 L
Mandlipasta, vesi
Kookospiim koosneb vähemalt 60% ulatuses kookosviljamassist ning veest. Meie kookospiim on toodetud mahetootena Tais.
Glükoos on selline suhkur, mis külmub kiiremini kui tavaline roosuhkur. Nii kasutame me glükoosi jäätistes, mis muidu jääksid liiga “vedalaks” ja vesiseks. Kasutame mahemaisist valmistatud ning Austrias toodetud glükoosi, mille osakaal meie jäätistes on kuni 4%.
Dekstroos on selline suhkur, mis külmub aeglasemalt kui tavaline roosuhkur. Nii kasutame me dekstroosi jäätistes, mis sisaldavab palju vett ning mille tekstuur jääks külmumisel muidu liiga jäiseks. Kasutame mahemaisist valmistatud ning Ungaris toodetud desktroosi, mille osakaal meie jäätistes on kuni 4%.
Šokolaadi on meie shokolaadijäätises palju. Osa shokolaadikuvertüürist sulatame ning lisame jäätisesegusse; osa hakime näpuotsasuurusteks tükkideks ning lisame, siis kui jäätis on külmutatud. Shokolaad saabub meile Peruust; sisaldab sojaletsitiini.
Brownie jäätises kasutame röstimata, koorimata nin purustamata sarapupähkleid. Neid ei ole seal palju, aga kui mõne leiad, siis seda toredam on üllatus, eks! Kuna lisame pähkleid jäätisesse käsitsi siis võib juhtuda, et mõnes karbis on nad harudlused, aga mõnes jälle jalaga segada.
Suhkrul on jäätise sees kaks peamist ülesannet - muuta magustoit magusaks ja tema tekstuur pehmeks ja kreemiseks. Esimese ülesandega saaksid hakkama ka mõned alternatiivsed magusained (steevia, eritrütool), aga suhkruta saaksime toote külmutamisel valge jäätunud tellise. Suhkrut oleks võimalik asendada ka näiteks mee, agaavisiirupi või datlitega ning mõnedes toodetes me seda tulevikus ka katsetame. Meile tarnib mahe peedisuhkrut Nordic Sugar (nordicsugar.com).
Kasutame Itaalias toodetud 10-12% kakaovõi sisaldusega lisaainetevaba kakaopulbrit.
Guarkummi on looduses kasvava guaaraoapõõsa seemnetest tehtud paksendaja. Guarkummi osakaal meie jäätistes on kuni 0,3%. Sünteetilisi lisaained me ei kasuta.
Jaanileivapuujahu on looduses kasvava jaanikaunapuu seemnetest valmistatud pulber, mis toimib emulgaatorina ehk aitab jäätise erinevad koostisosad kokku siduda. Jaanileivapuujahu osakaal meie jäätistes on 0,1-0,3%. Sünteetilisi lisaained me ei kasuta.
Vahvel on valmistatud nisujahust*, suhkrust*, kookosrasvast*, nisukiudest, päevalilleletsitiinist*, magneesiumkarbonaadist, maltotekstriinist* ja soolast.
Toitumisalane teave 100g valmistoote kohtaGDA (2000 kcal)%GDA
Energiasisaldus, kcal270200013,5
Süsivesikud, millest g30,727011,4
Suhkrud g18,39020,3
Rasvad, millest g14,17020,1
Küllastunud rasvhapped, g82040
Valgud g4508
Sool g0,1662,7

Kõik La Muu jäätised on tehtud mahepõllumajanduslikult kasvatatud toorainest. Nii palju kui võimalik, kasutame kohalike mahetootjate toodangut. See tähendab, et me teame, millisest talust on pärit ja kuidas on toodetud meie jäätises kasutatav lehmapiim, rõõskkoor, munad, marjad ja puuviljad. Samas, kuna Eesti asub seal, kus ta asub, peame päris palju kraami siiski importima. Selle juures on meil kolm peamist ülesannet: 1) tagada, et mahetooraine kvaliteet oleks väga hea; 2) et tootmise ja transpordi ökojalajälg ei oleks ebamõistlikult suur ning 3) et tooraine tootnud farmerid saaksid tehtud töö eest õiglase tasu.