Karamelli-meresoolajäätis vahvlikoonuses, 80 g/130 ml

Vaata, kus seda müüakse!
  • 80g/130mL
Meie piim pärineb Lõunapiima mahemeierist Mõniste vallast, Võrumaalt. Kasutame täispiima (rasvasisaldus 3.8-4.2% ), mis saabub meieni toorpiimana, aga mis jäätise valmistamise käigus pastöriseeritakse. Ehk et jäätise sees sisaldub vaid pastöriseeritud mahepiim.
Suhkrul on jäätise sees kaks peamist ülesannet - muuta magustoit magusaks ja tema tekstuur pehmeks ja kreemiseks. Esimese ülesandega saaksid hakkama ka mõned alternatiivsed magusained (steevia, eritrütool), aga suhkruta saaksime toote külmutamisel valge jäätunud tellise. Suhkrut oleks võimalik asendada ka näiteks mee, agaavisiirupi või datlitega ning mõnedes toodetes me seda tulevikus ka katsetame. Meile tarnib mahe peedisuhkrut Nordic Sugar (nordicsugar.com).
Meie rõõskkoor pärineb Pajumäe mahetalust Mulgimaalt.
Koorejäätistes kasutame reeglina rõõskkoort. Võid lisame juhul, kui mõni mõni retsept seda otseselt nõuab. Näiteks toffee jaoks karamellijäätisesse. Lehmapiimast valmistatud mahevõid ostame Hollandist. Heameelega kasutaksime ka Eesti mahetalunike võid.
Kasutame meresoola.
Guarkummi on looduses kasvava guaaraoapõõsa seemnetest tehtud paksendaja. Guarkummi osakaal meie jäätistes on kuni 0,3%. Sünteetilisi lisaained me ei kasuta.
Jaanileivapuujahu on looduses kasvava jaanikaunapuu seemnetest valmistatud pulber, mis toimib emulgaatorina ehk aitab jäätise erinevad koostisosad kokku siduda. Jaanileivapuujahu osakaal meie jäätistes on 0,1-0,3%. Sünteetilisi lisaained me ei kasuta.
Vahvel on valmistatud nisujahust*, suhkrust*, kookosrasvast*, nisukiudest, päevalilleletsitiinist*, magneesiumkarbonaadist, maltotekstriinist* ja soolast.
Munadega on meil lugu selline. Vabakäigu mahemune ostame kas Äntu Mõisast või Kopra Karjamõisast. Koksime munad katki, eraldame munakollase, vahustame ning lisame siis jäätisesegu sisse pastöriseerimise käigus. Kuna muna pastöriseeritakse, siis salmonellat või muid ohtlikke baktereid pole munade pärast vaja karta.
Dekstroos on selline suhkur, mis külmub aeglasemalt kui tavaline roosuhkur. Nii kasutame me dekstroosi jäätistes, mis sisaldavab palju vett ning mille tekstuur jääks külmumisel muidu liiga jäiseks. Kasutame mahemaisist valmistatud ning Ungaris toodetud desktroosi, mille osakaal meie jäätistes on kuni 4%.
Toitumisalane teave 100g valmistoote kohtaGDA (2000 kcal)%GDA
Energiasisaldus kcal211200010,6
Süsivesikud, millest g34,327012,7
suhkrud, g25,19027,9
Rasvad, millest g6,4709,1
Küllastunud rasvad g4,12020,5
Valgud3,7507,4
Sool0,4267