TagasiKohvijäätis 400g, öko
Vaata, kus seda müüakse!
Meie piim pärineb Lõunapiima mahemeierist Mõniste vallast, Võrumaalt. Kasutame täispiima (rasvasisaldus 3.8-4.2% ), mis saabub meieni toorpiimana, aga mis jäätise valmistamise käigus pastöriseeritakse. Ehk et jäätise sees sisaldub vaid pastöriseeritud mahepiim.
Suhkrul on jäätise sees kaks peamist ülesannet - muuta magustoit magusaks ja tema tekstuur pehmeks ja kreemiseks. Esimese ülesandega saaksid hakkama ka mõned alternatiivsed magusained (steevia, eritrütool), aga suhkruta saaksime toote külmutamisel valge jäätunud tellise. Suhkrut oleks võimalik asendada ka näiteks mee, agaavisiirupi või datlitega ning mõnedes toodetes me seda tulevikus ka katsetame.
Meile tarnib mahe peedisuhkrut Nordic Sugar (nordicsugar.com).
Meie rõõskkoor pärineb Pajumäe mahetalust Mulgimaalt.
Dekstroos on selline suhkur, mis külmub aeglasemalt kui tavaline roosuhkur. Nii kasutame me dekstroosi jäätistes, mis sisaldavab palju vett ning mille tekstuur jääks külmumisel muidu liiga jäiseks.
Kasutame mahemaisist valmistatud ning Ungaris toodetud desktroosi, mille osakaal meie jäätistes on kuni 4%.
Inuliin on maheagaavist toodetud kiudaine, mida kasutatakse eelkõige tervisetoodetes. Meie kasutame inuliini eelkõige sorbettides jäätisetekstuuri parendamiseks. Kasutame Mehhikos toodetud inuliini ning selle osakaal meie jäätistes on 2-3%.
Munadega on meil lugu selline. Vabakäigu mahemune ostame kas Äntu Mõisast või Kopra Karjamõisast. Koksime munad katki, eraldame munakollase, vahustame ning lisame siis jäätisesegu sisse pastöriseerimise käigus. Kuna muna pastöriseeritakse, siis salmonellat või muid ohtlikke baktereid pole munade pärast vaja karta.
Kasutame kahte tüüpi kohvi - lahustuvat kohvi ning jahvatatud kohvi. Kohv jõuab meieni Peruust.
Guarkummi on looduses kasvava guaaraoapõõsa seemnetest tehtud paksendaja. Guarkummi osakaal meie jäätistes on kuni 0,3%. Sünteetilisi lisaained me ei kasuta.
Jaanileivapuujahu on looduses kasvava jaanikaunapuu seemnetest valmistatud pulber, mis toimib emulgaatorina ehk aitab jäätise erinevad koostisosad kokku siduda.
Jaanileivapuujahu osakaal meie jäätistes on 0,1-0,3%. Sünteetilisi lisaained me ei kasuta.
Toitumisalane teave 100g valmistoote kohta | GDA (2000 kcal) | %GDA |
---|
Energiasisaldus, kcal | 157 | 2000 | 7,9 |
Süsivesikud, g | 24,4 | 270 | 9 |
Suhkur, g | 22,2 | 90 | 24,7 |
Rasvad, millest | 4,5 | 70 | 6,4 |
Küllastunud rasvhapped, g | 2,8 | 20 | 14 |
Valgud, g | 3,8 | 50 | 7,6 |
Sool, g | 0,1 | 6 | 1,7 |
Kõik La Muu jäätised on tehtud mahepõllumajanduslikult kasvatatud toorainest. Nii palju kui võimalik, kasutame kohalike mahetootjate toodangut. See tähendab, et me teame, millisest talust on pärit ja kuidas on toodetud meie jäätises kasutatav lehmapiim, rõõskkoor, munad, marjad ja puuviljad. Samas, kuna Eesti asub seal, kus ta asub, peame päris palju kraami siiski importima. Selle juures on meil kolm peamist ülesannet: 1) tagada, et mahetooraine kvaliteet oleks väga hea; 2) et tootmise ja transpordi ökojalajälg ei oleks ebamõistlikult suur ning 3) et tooraine tootnud farmerid saaksid tehtud töö eest õiglase tasu.