Suomen Jäätelö Lagritsajäätis, 500ml

Vaata, kus seda müüakse!
  • 550ml
Meie rõõskkoor pärineb Pajumäe mahetalust Mulgimaalt.
Glükoos on selline suhkur, mis külmub kiiremini kui tavaline roosuhkur. Nii kasutame me glükoosi jäätistes, mis muidu jääksid liiga “vedalaks” ja vesiseks. Kasutame mahemaisist valmistatud ning Austrias toodetud glükoosi, mille osakaal meie jäätistes on kuni 4%.
Suhkrul on jäätise sees kaks peamist ülesannet - muuta magustoit magusaks ja tema tekstuur pehmeks ja kreemiseks. Esimese ülesandega saaksid hakkama ka mõned alternatiivsed magusained (steevia, eritrütool), aga suhkruta saaksime toote külmutamisel valge jäätunud tellise. Suhkrut oleks võimalik asendada ka näiteks mee, agaavisiirupi või datlitega ning mõnedes toodetes me seda tulevikus ka katsetame. Meile tarnib mahe peedisuhkrut Nordic Sugar (nordicsugar.com).
Piimapulbrit kasutame jäätise tekstuuri parendamiseks nendes sortides, kus jäätis muidu vesiseks jääks. Kasutame Saksamaal, Gläserne meiereis valmistatud madala rasvasisaldusega (2%) mahepiimapulbrit. Piimapulbri osakaal meie jäätistes on 2-3%.
Jaanileivapuujahu on looduses kasvava jaanikaunapuu seemnetest valmistatud pulber, mis toimib emulgaatorina ehk aitab jäätise erinevad koostisosad kokku siduda. Jaanileivapuujahu osakaal meie jäätistes on 0,1-0,3%. Sünteetilisi lisaained me ei kasuta.
Toitumisalane teave 100g valmistoote kohtaGDA (2000 kcal)%GDA
Energiasisaldus kcal203200010,2
Süsivesikud24,82709,2
millest suhkrud19,29021,3
Rasvad9,27013,14
millest küllastunud rasvhapped5,32026,5
Valgud4,8509,6
Sool0,161,7

Laktoosivaba. Gluteenivaba.

Võib sisaldada pähkleid.

Toodet säilitada temperatuuril m.ü -18°C. Transpordil tagada külmaahela hoidmine temperatuuril m.ü. -18°C