Projektid
2020. aastal investeerisime uutesse tootmisseadmetesse eesmärgiga hakata tootma vahvlijäätist. Selle investeeringu juures oli meile suureks toeks PRIA (Põllumajanduse registrite ning informatsiooni amet) ning nende toetusmeede, mis on suunatud mikro- ja väikeettevõtjatetele põllumaja
2021. aastal käivitasime tootearenduse koostööprojekti TFTAKiga, eesmärgiga taimsete jäätiste laialdasemat kasutuselevõtmist. Ametlikult oli tegemist rakendusuuringuprojektiga 616221790105 „Taimsete vähendatud suhkrusisaldusega külmutatud magustoitude tehnoloogiaarenduse ja stabiilsuse uuring“. Projekti eesmärgiks on arendada innovaatilised külmutatud taimsete ja vähendatud suhkrusisaldusega dessertide tehnoloogiad ning uurida mudeltoodete stabiilsust ajas. Projekti tulemusena valmivad tehnoloogiad marjalisanditega ja taimsetel valkudel baseeruvatele funktsionaalsetele vähendatud suhkruga dessertidele. Seejuures on eesmärgiks tõsta ka toodete toiteväärtust, vähendades suhkrusisaldust ja tõstes kiudainete kogust. Projekt aitab leida võimalusi a) toorainet maksimaalselt ära kasutada; b) luua lisandväärtusega tooteid; c) tõsta kodumaiste toodete tarbimist; d) rikastada tootevalikut uute põnevate funktsionaalsete toodetega; e) suurendada konkurentsivõimet turul, sh ka eksporti.
Projekti käigus arendati välja vähendatud suhkrusisaldusega magustoitude valmistustehnoloogiad, teostati säilivus- ja tarbijakatsed kahes erinevas riigis, selgitamaks tooteprototüüpide vastavust tarbijaootustele. Projekti resultaadina saab La Muu AS võimaluse tulla väljatöötatud tehnoloogiate alusel turule uute külmutatud desserttoodetega.